Het bepalen van de mooiste vakantielanden is niet altijd eenvoudig, het kiezen van een onbekend land kunt u ervaren als een risico. Daarom geven we u graag wat informatie over een vakantie in Luxemburg, een minder bekend vakantieland in Europa. Er valt heel veel over te vertellen. Vakantiepark La Sapinière, is uw ideale bestemming voor een vakantie in Luxemburg.

 

De stad Luxemburg en omgeving

Als u kiest voor de stad Luxemburg zult u als liefhebber van bouwkunst helemaal uit uw dak gaan. U vindt hier prachtige voorbeelden van Kerkelijke bouwkunst zoals de Cathédrale Notre Dame of de Grand Ducal met een unieke graftombe. De Burgerlijke bouwkunst is ook rijk vertegenwoordigd met voorbeelden als de oude vesting en de bijbehorende kazematten. U kunt mooie musea bezoeken tijdens een prachtige stadswandeling door de stad. De omgeving van deze stad doet niet onder voor de stad zelf. Zo ontdekt u 15km verderop Mondorf in Zuidoost Luxemburg met de prachtige Saint Michel kerk uit de 18e eeuw. Mondorf les Bains is een badplaats sinds de 19e eeuw. Remich ligt 25 km verderop in Zuidoost Luxemburg. Het is een wijnbouw dorp langs de Moezel in de plaats Bech Kleinmacher. In het museum kunt u kennis maken met de historie van het dorp met onderwerpen als folklore, wijnbouw en woningen in rustieke bouwstijl.

 

Natuur in Luxemburg

Een van de mooie natuurlijke gebieden in Luxemburg zijn de Luxemburgse Ardennen (Ösling), onderdeel van de Ardennen, het grootste natuurgebied van Europa. Het is heel dun bevolkt maar bestrijkt wel het grootste deel van de oppervlakte van het land. U kunt in deze streek fantastisch wandelen, fietsen en mountainbiken en genieten van de natuur. In deze zelfde streek ontdekt u gezellige historische stadjes als Vianden, Clervaux en Wiltz. En als bonus vindt u een stuwmeer bij Esch sur Sure met mogelijkheden voor diverse watersporten. Luxemburg is een complete vakantiebestemming, helaas kan ik hier slechts een paar voorbeelden van natuurlijke- en culturele bezienswaardigheden weergeven. Neem deze uitdaging aan en laat u verrassen door Luxemburg vakantieland tijdens uw volgende vakantie.

 

Check je reisverzekering

Vlak voor je vakantie bel je nog even met de bank of je verzekeraar voor het afsluiten van een doorlopende reisverzekering. De vriendelijke klantenservice-medewerker vraagt meteen even of je dan ook met pakketkorting een inboedelverzekering wilt afsluiten. “Doe maar!” roep je. En pas maanden later kom je erachter dat je al een inboedelverzekering had lopen. Toch jammer van de premie! We hebben tegenwoordig allerlei verzekeringen overal lopen en je raakt al snel het overzicht kwijt. En zelfs als verzekeringen anders heten, kunnen ze overlappende dekkingen hebben. Zo heb je bijvoorbeeld vaak geen glasverzekering nodig als je ook een inboedelverzekering hebt. Maar dat moet wel je net even weten.

 

Samenwonen of verhuizen
Ga je samenwonen, dan komen alle verzekeringen bij elkaar, en moet je even goed uitzoeken welke je wilt houden en welke je opzegt. Vaak zijn de verzekeringen die je dan dubbel hebt, de verzekeringen die te maken hebben met wonen. Denk dan aan de opstalverzekering en de inboedelverzekering. Verkoop je een huis, dan houdt de hypotheek direct op, maar verzekeringen lopen door. Zorg dat je die zelf op tijd opzegt.

 

Hoe zeg je de reisverzekering op?
Een lopende verzekeringen opzeggen, is in de meeste gevallen aan strenge regels gebonden. Gelukkig werken verzekeringsmaatschappijen doorgaans goed mee wanneer je gaat samenwonen. Meestal hou je de langstlopende verzekering aan, maar zeg je liever de andere verzekering op, dan stuur je een brief aan de verzekeraar. Deze brief moet je dan wel even allebei ondertekenen.